Wie is Anouk?

De rode draad in mijn leven is het oorspronkelijke in de ander en mezelf zoveel mogelijk koesteren. Ik vind het geweldig als mensen hun unieke kracht en kwaliteit voelen en gebruiken. Dat maakt de wereld zo mooi! Ik ben altijd op zoek naar dat wat authentiek is, echt is en ik ben er altijd op gericht dat de ander het zelf doet, ik help alleen maar even.

Al jaren draag ik het beeld in me dat iedereen een diamant in zijn/haar hart heeft. Als al die diamanten schitteren, ziet de wereld er oogverblindend uit. Ik help graag mee om dat voor elkaar te krijgen. Als het gaat om teksten noem ik die diamantjes parels. Ze hoeven alleen opgevist te worden, een beetje opgewreven en dan gaan ze glanzen. Ze zijn allemaal uniek en dat maakt het zo mooi.

Dat is mijn missie: iemands eigenheid koesteren en benadrukken zodat de hele wereld er beter van wordt.

Als kind was ik al dol op taal, verslond boeken en doe dat nog steeds. Een gevoel voor taal heb ik altijd gehad en ik hielp vele mensen met hun sollicitatiebrieven, (web)teksten en (nieuws)brieven. Ook ben ik gek op spelen met taal. Pas heel laat realiseerde ik me dat ik daar ook mijn werk van kon maken.

Zo is Copy en co, een zaak van woorden, ontstaan.

Mijn achtergrond is veelzijdig; ik heb ontelbaar veel opleidingen, cursussen en workshops gevolgd, o.a. op het gebied van creativiteit, bewustwording en ondernemen. En ben werkzaam (geweest) o.a.Ā als modestyliste, groepsfitnessinstructeur, cursus- en workshopleidster, manager van een conferentieoord en adviseuse in een winkel. Naast mijn werk bij Copy en co, geef ik BodyBalance bij Fitland Zutphen en schrijf ik momenteel artikelen en columns als correspondente bij weekkrant Contact en (non-)fictieboeken.